INTREBARI GENERALE

In afara de unele articole reutilizabile, care se comercializează la bucata, celelalte articole se comercializează in seturi, cutii, etc., in funcție de tipul de ambalare menționat la fiecare produs.

In funcție de stocuri, termenele de livrare variază intre 2 si 7 zile.

COMPOSTABIL SI/SAU BIODEGRADABIL

Biodegradarea este modul naturii de a recicla deșeurile sau de a descompune materia organică în nutrienți care pot fi folosiți de alte organisme. „Degradare” înseamnă descompunere, iar prefixul „bio-” înseamnă că descompunerea este realizată de un număr mare de bacterii, ciuperci, insecte, viermi și alte organisme care mănâncă materiale moarte și le reciclează în noi forme.

În natură nu există deșeuri, deoarece totul este reciclat. Produsele reziduale dintr-un organism devin hrana pentru altele, oferind nutrienți și energie. Unele materii organice se vor descompune mult mai repede decât altele, dar toate se vor descompune în cele din urmă.

Prin valorificarea acestor forțe naturale de biodegradare, oamenii pot reduce deșeurile și pot curăța unele tipuri de contaminanți ai mediului. Prin compostare, se accelerează biodegradarea naturală și deșeurile organice se transforma într-o resursă valoroasă.

  • Compostarea la domiciliu este un proces natural, care permite transformarea resturilor organice din bucătărie și din grădină într-un îngrășământ perfect (compost), ce se poate refolosi în curți și in grădinile de legume, îmbunătățind structura solului și furnizând substanțele nutritive pe care plantele au nevoie.

Pentru compostarea la domiciliu este indicat să folosiți containerul pentru compost sau lada de compostare.

  • Exista anumite ambalaje care sunt certificate pentru compostare la domiciliu („OK Home compost”). Aceasta înseamnă ca le puteți include in containerul pentru compost, alături de alte deșeuri organice.

Chiar daca majoritatea produselor cu certificare „Home compost” pot fi compostate si in stații de compostare industriala, este bine sa le compostam la domiciliu, contribuind astfel la reducerea costurilor si a emisiilor de carbon generate de colectarea, tratarea si eliminarea deșeurilor.

Atenție, însă: daca un produs este certificat ca fiind doar compostabil industrial, nu trebuie sa consideram ca îl putem composta si la domiciliu. Multe asemenea produse nu se vor biodegrada si nu se vor dezintegra la temperaturile mici din containerele de compostare la domiciliu.

Compostarea industrială este un proces clar stabilit, privind temperatura și intervalul de timp, pentru transformarea deșeurilor biodegradabile în produse stabile și igienizate pentru a fi utilizate în agricultură. Acest proces are loc în stații de compostare industriale. Criteriile pentru compostabilitatea industrială a ambalajelor sunt stabilite în norma EN 13432. Materialele și produsele care respectă acest standard sunt certificate și etichetate în consecință.

PULPA DE TRESTIE DE ZAHAR

  • Pulpa de trestie de zahăr este făcută din tulpinile zdrobite, rămase după extragerea sucului din trestia de zahăr. Aceasta este o resursă biodegradabilă, compostabilă si regenerabilă rapid.

Produsele noastre din pulpă de trestie de zahăr sunt obținute prin presarea cu presiune ridicata a pulpei de trestie de zahăr, sterilizata si igienizată, la temperaturi înalte, in diferite forme.

  • Există multe avantaje ale utilizării veselei si ambalajelor din pulpa de trestie de zahăr:
    • Protejarea pădurilor – pentru a produce 1 tonă de pulpă pentru veselă de unica folosință din hârtie sunt necesare 5 tone de lemn, dar doar 1,5 tone de pulpă de trestie de zahăr sunt necesare pentru a produce aceeași cantitate de pulpă pentru vesela din trestie de zahăr.
    • Producția de ambalaje din pulpă de trestie de zahăr necesită mai puține substanțe chimice, toxice. Tulpinile de trestie de zahăr sunt mai ușor de transformat în pulpă decât lemnul și, drept urmare, necesită cantități mai mici de solvenți toxici pentru a le transforma în pulpă pentru fabricarea veselei.
    • Trestia de zahăr este o resursă durabilă si regenerabilă rapid, spre deosebire de hârtie sau carton, pentru producerea cărora sunt defrișate păduri. Deșeurile agricole vor fi întotdeauna disponibile, atât timp cât oamenii practica agricultura. Anumite deșeurile agricole, cum este pulpa de trestie de zahăr, pot fi folosite pentru a servi drept hârtie, apoi reintra în ciclu ca compost, pentru a oferi nutrienți altor culturi agricole.
    • In afara de beneficiile pentru mediu, folosim trestie de zahăr pentru vesela si ambalajele noastre deoarece funcționează excelent pentru serviciile alimentare – produsele noastre sunt puternice, rezistente, pot fi folosite in siguranță la microunde și la cuptor, rezista la congelare, suporta lichide calde de până la 130°C, sunt non-alergice și nu conțin gluten.
  • Da, vesela si caserolele din trestie de zahăr sunt rezistente la lichid si la grăsimi. Ele pot fi folosite atât pentru alimentele reci, cât și pentru alimente calde, având o rezistenta la grăsimi pana la 130 °C.

Da, produsele noastre din pulpă de trestie de zahăr se biodegradează. Ele sunt produse in conformitate cu EN 13432. Viteza de descompunere depinde de condițiile de compostare – temperatura, rata de rotație, umiditatea, etc. La fel ca in cazul altor materiale compostabile, produsele se vor biodegrada mult mai rapid dacă sunt rupte în bucăți mai mici. Pulpa de trestie de zahăr se va biodegrada în același ritm ca și alte deșeuri fibroase din grădinile noastre, in cazul compostării la domiciliu. In cazul compostării industriale, ele se vor biodegrada în termen de 120 de zile.

De asemenea, produsele din pulpa de trestie de zahăr pot fi reciclate împreuna cu hârtia si cartonul, daca, bineînțeles, ele nu sunt foarte pline de resturi alimentare.

Da! Spre deosebire de caserolele din hârtie sau din plastic, caserolele noastre din trestie de zahăr pot fi folosite in cuptorul cu microunde sau in cuptorul tradițional, la temperaturi de pana la 220 °C.
De asemenea, caserolele noastre pot fi folosite pentru congelarea alimentelor, rezistând la temperaturi de pana la -25 °C.
Caserolele noastre din trestie de zahăr va oferă soluția ideala pentru a transporta mâncarea gătita in alte locații. Puteți, de exemplu, sa congelați mâncarea gătita in aceste caserole, iar in momentul ajungerii la destinație, sa o încălziți pur si simplu in cuptor.

CARTON

In cazul nostru, chiar și farfuriile de carton se adaptează noilor tendințe. Designul lor este vechi, dar culoarea este nouă. Nealbite, având o culoare maro, farfuriile de carton sunt în concordanță cu spiritul zilelor noastre.

Cartonul duplex folosit la fabricarea farfuriilor noastre nu este albit și constă din două straturi. Stratul exterior este deosebit de durabil, din carton reciclat. În interior, pentru stratul care intra in contact cu alimentele, se aplică un strat de carton din fibre proaspete.

Da, farfuriile noastre de carton fără acoperire suplimentara, sunt complet reciclabile. Ele nu împovărează mediul. Clienții dvs. așteaptă plăcere fără remușcări, iar pentru dvs. asta înseamnă o conștiință curata.

BIOPOLIMERI NATURALI, BIOPLASTIC, PLASTIC BIODEGRADABIL, PLASTIC COMPOSTABIL

Termenul „biopolimeri” este larg și abstract. Nu există o definiție uniformă sau legală. Toate produsele care sunt fie fabricate din materii prime regenerabile sau biodegradabile pot fi considerate biopolimeri. Asta înseamnă că chiar și PVC-ul cu doar 20% materii regenerabile poate fi numit biopolimer. Prin urmare, există multe forme diferite de biopolimeri cu caracteristici diferite, conform diagramei de mai jos:

diagrama biodegradabilitate

  • Bioplasticul este un material biodegradabil, obținut din polimeri naturali, proveniți din resurse agricole, spre deosebire de plasticul convențional, care este fabricat din petrol.
  • Bioplasticul constituie o soluție viabila pentru rezolvarea problemelor create de materialele plastice sintetice, datorita consumului ridicat de petrol, o resursa mereu deficitara si cu impact negativ asupra mediului, nefiind biodegradabile.
  • Da, bioplasticul este obținut din produse secundare din industria agricolă, din amidon vegetal de cartofi, porumb sau cereale.
  • La nivel european, agricultura se caracterizează prin supraproducție. Fermierii sunt penalizați in cazul lăsării câmpurilor necultivate. Prin urmare, cultivarea porumbului, cartofilor și cerealelor pentru producția de polimeri naturali obținuți din amidon oferă o sursă suplimentară de venit pentru fermieri.
  • Plasticul biodegradabil conține aditivi care îi permit să se descompună mai rapid decât plasticul convențional, însă nu este recomandat să fie aruncat în natură pentru descompunere deoarece viteza și tipul biodegradării diferă în funcție de materialele care compun tipul de plastic și condițiile de mediu existente. De asemenea, multe dintre tipurile de plastic biodegradabil nu se degradează în intestinele speciilor marine, leziunile suferite de acestea rămânând o problemă.
  • Din păcate, aditivii conținuți de plasticul biodegradabil fac dificilă reciclarea lui alături de plasticul convențional, ceea ce îngreunează tranziția către o economie circulară.

Plasticul compostabil poate fi descompus în siguranță într-un interval de 3-6 luni în condiții de compostare industrială. Anumite tipuri de plastic compostabil pot fi descompuse chiar și acasă, cum este si cazul bioplasticului folosit in pungile ReVive. Plasticul compostabil nu poate fi reciclat alături de plasticul convențional. Daca el este aruncat doar la groapa de gunoi, va elimina gaz metan în momentul în care începe să se descompună, contribuind la creșterea efectului de seră.

  • Bioplasticul nostru nu este toxic. Polimerii tradiționali pot emite in mediu poluanți precum bisfenolul A (BPA). În schimb, toate componentele polimerilor naturali sunt ușor degradabile atât în ​​natură, cât și în corpul uman. De exemplu, acidul lactic, care este prezent în mod natural în corpul uman.
  • Folosirea ambalajelor ReVive, fabricate din Bioplastic, presupune un risc mai mic pentru natură, decât folosirea ambalajelor din plastic convențional si ajuta la economisirea resurselor petroliere globale. Degradarea plantelor provoacă daune mult mai mici asupra mediului decât producția de petrol și are un impact foarte mic asupra ciclurilor naturale. Folosirea materiilor prime regenerabile, în locul petrolului, este mult mai sigură pentru natură și pentru planeta noastră. Petrolul devine din ce în ce mai puțin și mai scump, dar materialele regenerabile sunt inepuizabile. Acestea sunt cultivate chiar în zonele noastre și, prin urmare, au trasee de transport scurte.
  • Bioplasticul folosit in ambalajele ReVive are emisii de CO2 mai mici. Plantele absorb CO2 din atmosferă în cursul creșterii lor. Polimerii naturali eliberează la fel de mult CO2 în timpul incinerației și compostării, cât a fost absorbit anterior de plante în timpul fotosintezei. Prin urmare, utilizarea polimerilor naturali duce la o poluare cu CO2 mult mai mică în comparație cu produsele pe bază de petrol.
  • Dacă există un flux de reciclare separat pentru un anumit tip de plastic / bioplastic, bioplasticul poate fi reciclat cu ușurință alături de omologii săi convenționali (de exemplu, PE pe bază de materii bio, în fluxul PE sau PET pe bază de materii bio, în fluxul PET).
  • În mod ideal, ciclul de viață al unui produs fabricat din Bioplastic ar trebui să se termine cu reciclarea acestuia. Aceasta este opțiunea cea mai durabilă și, prin urmare, este direcția pe care ar trebui să ne străduim sa o urmam.
  • În acest moment, din păcate, există prea puțin material pentru a fi colectat. Reciclarea bioplasticelor va fi posibilă, de îndată ce volumele comerciale și vânzările cresc suficient pentru a acoperi investițiile necesare. Se vor introduce noi fluxuri separate (care separă și reciclează bioplasticele) pe termen scurt până la mediu.
  • Da, toate sacosele si pungile noastre fabricate din Bioplastic sunt compostabile. Majoritatea au certificarea „ OK Industrial compost”, iar cele subțiri pot fi chiar compostate acasă, fiind certificate „OK Home Compost”.
  • Toate sacosele si pungile noastre fabricate din Bioplastic pot fi folosite ca pungi de compost. Pungile de compost din hârtie, de exemplu, se înmoaie rapid si lasă urme, acest lucru putând fi incomod pentru consumatori. Pungile din polimeri naturali pot retine deșeuri lichide și nu se îmbibă. Faceți un simplu nod si le puneți in grămada de compost! Așadar, dacă punga dumneavoastră ReVive, fabricata din Bioplastic, începe să aibă un aspect neplăcut, după mai multe utilizări, puteți totuși să o folosiți încă o data, ca pungă de compost.
  • Într-un centru de compostare industrial, polimerii naturali sunt expuși bacteriilor care se hrănesc și facilitează descompunerea amidonului. În funcție de grosimea, condițiile meteorologice, temperatura și cantitatea de bacterii, procesul de descompunere a biopolimerilor poate dura de la aproximativ opt săptămâni până la câteva luni. Polimerii noștri naturali revin în cele din urmă la forma lor originală de biomasa.

SACOSE SI PUNGI DIN BIOPLASTIC

  • Sacosele si pungile noastre sunt fabricate numai din resurse regenerabile, materiale complet degradabile si sunt biodegradabile. Diferența fata de alte sacose si pungi, confecționate din plastic biodegradabil, de exemplu, este că, dacă polimerul nostru natural este expus la o combinație de soare, umiditate și bacterii, se descompune complet. Prin urmare, sacosele si pungile noastre din biopolimeri naturali pot fi eliminate cu deșeurile menajere sau pot fi compostate. Cu toate acestea, produsele noastre 100% biodegradabile nu ar trebui aruncate neglijent.
  • Sacosele si pungile ReVive, fabricate din Bioplastic sunt respirabile și păstrează alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Avem chiar un studiu pentru a confirma acest fapt.

Produsele coapte la pachet, fructele și legumele rămân proaspete o perioadă mai lungă de timp într-un mediu respirabil și tind să nu formeze mucegai prea repede. Atât calitatea materialului, cât și procesul de producție al pungilor si sacoselor noastre au fost perfecționate de-a lungul anilor, astfel încât pungile oferă un climat ideal pentru depozitarea alimentelor.

Gustul, aspectul și greutatea alimentelor nu se schimbă în timpul depozitării. Acest lucru înseamnă că puteți menține calitatea alimentelor și să împiedicați risipa.

  • Sacosele si pungile ReVive, fabricate din Bioplastic sunt rezistente. Ele sunt durabile, rezistente la rupere și pot fi folosite de mai multe ori. La sfârșitul ciclului lor de viață pot fi compostate sau reciclate.

Doar una din cinci pungi tradiționale de plastic este folosită a doua oară înainte de a fi aruncată. Sacosele si pungile ReVive, fabricate din Bioplastic, sunt produse versatile. În primul rând, le puteți folosi pentru a vă transporta produsele alimentare și produsele acasă, la fel cum ați face cu orice alte pungi de plastic. După aceea, le puteți folosi din nou și din nou ca pungi de depozitare pentru alimente proaspete. De asemenea, puteți spăla pungile noastre; este important doar sa evitați sa intre în contact cu mucegaiul. La sfârșitul ciclului său de viață, când punga începe să își piardă aspectul atractiv, ea poate fi folosită în continuare ca pungă de compost care se descompune și îmbogățește solul și devine loc de reproducție pentru creșterea plantelor noi.

Inca aveti intrebari?

Completați formularul de mai jos, iar unul din colegii noștri va lua legatura cu dumneavoastră in cel mai scurt timp posibil.